SePoarta.ro - Frumusete

 

CEARCANELE - CUM SA SCAPI
DE PUNGILE DE SUB OCHI

Fiecareia dintre noi i s-a intamplat macar o data sa se trezeasca dimineata cu pungi sub ochi sau cu cearcane. Cauzele sunt multiple: alergii, alimentatie proasta, ore putine de somn, ereditate, deficienta de vitamine, boli, expunere indelungata la soare, stress, fumat, varsta.

Uite cateva idei pentru a scapa de pungile de sub ochi :

Dormi suficient! Doar cateva ore de somn sunt de ajuns pentru a te trezi cu pungi pe sub ochi. Un adult are nevoie de 7 pana la 9 ore de somn pe noapte. Aplica-ti comprese cu ceai rece sau felii de castravete in fiecare zi pe ochi. Compresele de ceai previn umflarea, iar castravetele ilumineaza pielea din jurul ochilor. Intinde-te si aplica-ti compresele cu ceai sau feliile de castravete timp de 15 minute, dar nu deschide ochii. Poti sa ti le pregatesti si dinainte, tinandu-le in frigider peste seara.

Ai grija la ce mananci! Pungile de sub ochi sunt doar un efect al unei alimentatii neechilibrate. Deficientele in vitaminele K si B12 le cauzeaza, prin urmare ar fi recomandat sa consumi mereu fructe si legume proaspete si chiar sa iti iei un supliment de vitamine. Uneori sis area este responsabila pentru acest aspect neplacut al ochilor, deci limiteaza-ti consumul de sare si incearca sa bei multa apa de asemenea!

Nu mai fuma! Stii deja ca tutunul dauneaza grav sanatatii, unul din efectele negative pe care le are fiind chiar aparitia acestor pungi sub ochi. Daca nu renunti, poti macar sa folosesti o crema bogata in retinol si vitamina K.

Evita sa te freci la ochi! Poti cauza iritatii care duc la spargerea capilarelor de sub piele. Foloseste picaturi de ochi ca alternativa.

 

  • Cearcanele

Ingrijeste-ti pielea in timpul somnului! Inainte sa te duci la culcare, uda un prosop cu apa rece, stoarce surplusul de apa si dormi cu el peste ochi. Cea mai buna solutie pentru a scapa de pungile de sub ochi este sa iti ingrijesti pielea. Poti vizita si un doctor, el fiind cel care poate identifica mai usor cauza acestei probleme ( boala, deficienta de vitamine, alergie ) si care te poate ajuta sa gasesti un remediu.

Odihneste-te! Asa cum lipsa somnului cauzeaza aparitia acestor pungi, asa si ochii suprasolicitati pot duce la acelasi lucru. Ia pauze dese atunci cand folosesti calculatorul sau cand lucrezi intensiv. Odihnindu-ti ochii, te odihnesti sit u si reduci si stresul. Foloseste vara lotiuni cu protectie solara, intrucat expunerile indelungate la soare reprezinta alte cauze ale pungilor de sub ochi. Trateaza pielea din jurul ochilor in aceeasi masura in care iti protejezi si pielea din alte zone ale corpului de catre razele solare.

Aplica un fard care estompeaza! Foloseste nuante de galben sau culori calde pentru a camufla pungile de sub ochi. Este adevarat ca aceasta reprezinta doar o solutie pentru reducerea acestui aspect si nu pentru a scapa de el, insa tot reprezinta o solutie.  Dupa cum vezi, a scapa de pungile de sub ochi nu este chiar atat de simplu. Pentru asta trebuie mai intai sa le gasesti cauza si apoi sa le tratezi ca atare. Succes!

Cosmobeauty Exhibition 2010

Sex-Magazine.ro - Sex | Relatii | Pozitii sexuale | Sexualitate | Dragoste | Pasiune | Tabu

Ghid de distractie online

Sex-Magazine.ro - Sex | Relatii | Pozitii sexuale | Sexualitate | Dragoste | Pasiune | Tabu